16. tárgyalási nap (2009.12.7.)

 2009.12.09. 14:15

A tárgyalásnak ezen a napon is voltak érdekes fordulatai.

Két tanu az ellen az ember ellen beszélt aki beismerte az édesanyám megölését. Az egyik még a beismerő vallomást megelőzően hívta fel rá a bíró figyelmét!!!

A hemogentikai szakértők elmondták, hogy édesanyámon NEM található a DNS-m (az ügyész korábbi állításval szemben) és egyetlen ruhámon se található semmi vér sem. Kérdésemre elmondták még azt is, hogy, teregetésnél rákerült a DNSem egyes ruhákra. Ekkor az ügyésznő megpróbálta kijavítani hogy "rákerülhet", de a szakértő (tőle szokatlan módon, mert egyébként nem volt túl határozott) kijelentette, hogy az bizony mindenképpen rákerül és még évek elteltével is lehet hogy kimutatható. Az ugyan most a bíróságon nem került elő, de az ügyésznő természetesen arról is tud, hogy az adott ruhákból nem voltak mikroszálak a körmöm alatt, amik megfogáskor kerülnek oda. (Nyilván ez azt jelenti hogy a DNSem régebben került a ruhákra.) Szóba került még az is hogy a körmöm alatt nem található az enyémtől eltérő DNS de némelyik körmöm alatt volt nagyon kis mennyiségű emberi vér. Erre a szakértő elmondta hogy ez két módon lehetséges: vagy az én vérem (logikus következtetés) vagy olyan kis mennyiségű hogy nem lehet megállapítani kié. Az ÜGYÉSZNŐ!!! ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy tudomása szerint bármilyen kis mennyiségű vérről meg kellene tudni mondani, hogy kié (tehát akkor ugye marad az a verzió, hogy az én vérem), és szerinte a gyilkos körme alatt mindenképpen kimutathatónak kellene legyen az áldozat vére!!!

Ezek után nem tudom miért emeltek ellenem vádat! Gyakorlatilag eddig előkerült az összes fontos nyomozati anyag de az, hogy mi alapján lettem ártatlanul meggyanusítva az a mai napig nem derült ki.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ballairma.blog.hu/api/trackback/id/tr601585824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barlangász 2009.12.11. 12:30:55

Engem most már csak ilyen apróságok érdekelnek, hogy mi a fenének kellett a nyomozócsoport, ha a telefon eltűnést nem vizsgálták, a gyilkos fegyvert ami a szomszédban volt nem sikerült megtalálni, és úgy általában szinte semmit nem sikerült kideríteni?! Ezen kívül sikerült még elsiklani a szomszédok által jelzett fény és hangeffektusok felett, valamint nem gyanúsnak találni D. Lajost, aki pl a hazugságvizsgálatot is visszautasította úgy, hogy közben jól lenyomozhatóan hazudott a visszautasítás indoklásakor... De a kedvencem a szerepjáték vonal, ami megint visszaköszönt: egyszerűbb lett volna, ha az érdeklődő rendőrök vesznek egy könyvet a szerepjátékról, és elolvassák benne, hogy mi is az (vagy ami még olcsóbb, utánaolvasnak a neten) és nem azzal szórakoznak el hónapokat hogy idétlen kérdéseket tesznek fel mit sem sejtő tanúknak.
Ha pedig én lennék az ügy előadója, én nem lennék büszke arra, hogy mindez az én tudtommal és beleegyezésemmel történt, valamit arra sem, hogy ennyire nem vagyok képben az általam nyomozott üggyel kapcsolatban. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a főnyomozó azóta városi rendőrkapitány lett... Nagyban megy a mutyizás rendőréknél is!!!
süti beállítások módosítása