"Működik" a rendőrség?

 2009.08.26. 11:58

A Romák elleni támadássorozat kapcsán megjelent cikk leír pár ügyet amelyben a rossz rendőrségi nyomozás eredményeképp emberek hosszabb időt töltöttek börtönben.

stop.hu

Érdemes megemlíteni egyébként, hogy a Burka ügy szintén Hajdú-Bihar megyében volt. Itt ugyan nem lett meg a tettes(a tarnabodi és a Pusoma esettel szemben), ám nem volt elegendő bizonyíték az elítélésükhöz. Ennek ellenére elsőfokon több mint 10 évet kaptak!!! Az hogy mindenféle bizonyíték nélkül letartóztatnak embereket pedig egyértelműen a rendőség hibája (ők gyanúsítanak bizonyíték nélkül). A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelésekor/meghosszabításakor nem nézi, hogy van e valamilyen bizonyíték, csak azt, hogy fennáll e a szökés, tanuk, bizonyítékok manipulálásának vagy a bűnismétlés veszélye. Így gyakorlatilag bárki börtönben tölthet akár 3 évet is mert az egyik rendőr "azt gondolta".

A bejegyzés trackback címe:

https://ballairma.blog.hu/api/trackback/id/tr231339522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása